Den signede dag

by SpurvMøderSvale

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      5 DKK  or more

     

about

Salmeteksten 'Den signede dag' er skrevet af Grundtvig - her med ny rytmisk melodi skrevet af Ruben Engelhardt. Denne udgave af salmeteksten er forkortet og den er redigeret og arrangeret af bandet SpurvMøderSvale. Se og hør mere på www.spurvmoedersvale.dk.
Her er lidt af historien bag salmen: Grundtvig skrev Den signede dag, da man ville fejre 1000-året for kristendommens indførelse i Danmark i 1826 - men den blev nægtet udgivelse eller anvendelse ved de officielle fejringer af biskoppen. Biskoppen skrev bl.a. om Grundtvigs salmer at 'de have ikke den egenskab, som bør ventes af psalmer...og indeholde dels uforståelige og dels smagløse stæder..." ! Men Grundtvig gav jo aldrig bare op, så han udgav dem selv i sit eget lille hæfte. At Grundtvigs salmedigtning og Den signede dag i særdeleshed, blev blandt det aller mest udbredte og folkekære i Danmark - ja, det så biskoppen altså ikke lige komme dengang!

credits

released December 16, 2014
Keys og teknik, lyd og mix: Atte
Bas: Per Facius
Guitars: Ruben
Trommer: Kristoffer Sidenius
Lead vocal: Ruben
Kor: Britt Dencker Jensen
Komponist: Ruben Engelhardt
Arrangement: SpurvMøderSvale
Cover art: Med venlig tilladelse af Birgitte Nymann Eriksen.

license

all rights reserved

tags

about

SpurvMøderSvale Copenhagen, Denmark

SpurvMøderSvale (SMS)
Fra venstre mod højre: Atte (keys) Kristoffer Sidenius (trommer, perc), Per Facius (bas, leadguitars), Ruben Engelhardt (vokaler, ak guitars, el-guitars),

contact / help

Contact SpurvMøderSvale

Streaming and
Download help

Report this track or account