Så liflig lege vi

by SpurvMøderSvale

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

      6 DKK  or more

     

about

'Så liflig lege vi' er salmen nr 1 i den danske salmebog 'Guds menighed syng' med de tre vers af Grundtvig. Vi kalder den her i vores version 'Så liflig lege vi', fordi det er de ord der springer frem i omkvædet 'Så liflig lege vi for vor Herre' og fordi vi selv er inspireret af glæden over at lege med musikken 'for vor Herre'. Men også fordi Grundtvig var direkte inspireret af den gamle danske folkevise 'Harpens kraft' hvor han har hugget noget af teksten fra. Men der opfordres også flittigt i Bibelens Davids-salmer og i Paulus' breve til at spille og synge 'for Herren', hvilket Grundtvig vidste til fulde. Lidt ordforklaringer: 'for vor skaber i løn' betyder for vor skaber i det usynlige, i det åndelige. 'Liflig': behageligt, dejligt, vederkvægende. 'Strengen er af guld' - et poetisk billede på at spille med glæde - vi kender det fra en anden Grundtvig-salme: Morgenstund har guld i mund og guld betyder glæde'. Men guld er også evighedens symbol -så det er også symbolet på den evige lovsang for Gud. 'Da høres de glødende tungers røst': En hentydning til pinsedag hvor 'ildtunger' i følge bibelberetningen satte sig på de første disciple og de priste Gud på alverdens sprog og begyndte at forkynde evangeliet på al verdens sprog. Altså: vi hører Helligåndens tale fra Gud, når vi priser Gud og hans levende Ord: Jesus - og oplever os nær ham i lovsangen. Men det er også Helligånden der bringer trøst, endda en evig trøst, skriver Grundtvig - så derfor: leg lifligt for vor Herre!

credits

released November 7, 2015
Tekst: NFS Grundtvig 1847, Musik: Ruben Engelhardt, Arrangement: SpurvMøderSvale, Keys - teknik og produktion: Atte, Bas og el-guitar: Per Facius, Trommer: Kristoffer Sidenius, akustisk guitar og vokaler: Ruben Engelhardt. Indspillet hos Atte og Per 2015.

license

all rights reserved

tags

about

SpurvMøderSvale Copenhagen, Denmark

SpurvMøderSvale (SMS)
Fra venstre mod højre: Atte (keys) Kristoffer Sidenius (trommer, perc), Per Facius (bas, leadguitars), Ruben Engelhardt (vokaler, ak guitars, el-guitars),

contact / help

Contact SpurvMøderSvale

Streaming and
Download help

Report this track or account